Over ons

Waarom is easyCheese.nl ontstaan?

De distributie en verkoop van kaas verloopt via veel schakels in de keten. Van producent naar centraal verzamelpunt, van verzamelpunt naar exporteur, van exporteur naar groothandel of grossier en vervolgens via detailhandel, horeca of anderzijds naar de consument.

Deze distributiestroom zorgt niet alleen voor veel kosten maar gaat ook gepaard met verlies van houdbaarheid door voorraadophoping in de keten. Iedere schakel in de keten houdt namelijk voorraad om de daarop volgende schakel in de keten zo optimaal mogelijk te bedienen. Dit allemaal met het uiteindelijke doel de detaillist de service te kunnen bieden om voor vandaag op morgen te kunnen bestellen.

Wij dachten, dit moet veel eenvoudiger, goedkoper, en productiever kunnen. Minder food miles (transport), beter prijzen en met beduidend minder verlies van houdbaarheid en dus minder derving. Ook de Nederlandse kaasmarkt kent veel schakels die allemaal voorraadhoudend in de keten werken. Wij willen deze keten doorbreken en een nieuwe situatie creëren.

Inkoopkanaal voor uw buitenlandse kaas

Wij zijn er voor de betere foodspeciaalzaak, groothandel en grossier op de Nederlandse markt. Door directe inkoop en gebundelde distributie kunnen wij buitenlandse kaas tegen scherpe tarieven leveren.